Haircut

Nu har jag bestämt mig!!! Jag ska klippa mig på måndag, eller så fort som möjligt men senast måndag.
Och det blir typ denna frisyr fast med lockigt hår. Tycks?



_FANNIE


Missuppfattning angående glasögon?

Alltså jag måste bara förtydliga. Antingen dom till VÄNSTER eller HÖGER, okej!

Men bara så att ni vet så har jag bestämt mig för dom vill höger, haha. Men det är fortfarande inte säkert att jag tar dom....

_KLARA

Lyssna och njut


Mina fina nya katter


Stina, är världens goaste katt.

Oddie, är ett riktigt matvrack men som är ursöt ändå

Jessie, helt otroligt fin katt men hon är ganska rädd av sig..


Nu kan ingen klaga på att dom inte fått sett mina nya katter! På bild iallafall.
_FANNIE


Nervsammanbrott

skit skit o åter skit! På fredag ska jag,själv, men snygga 2 & 3 åka ner till Gotland!!!!!!!!!!!
En liten plutt som jag ville tvåorna och treorna ta med till Gotland för att gå på en massa elevråds möten.
Hehe.. ni kanske inte fattar att jag är nervös, men det är jag! Jag ska ju fan tillbringa en helg med en massa nya människor. Fast det är tur att jag känner en iallafall, Gabriella.
För att lugna ner mig själv ska jag sätta mig vid en tv och kolla in dumma hollywood blondiner på trean.
Ajöken!

_FANNIE


Puttenuttefint

Titta! Häromdagen var jag och lämnade tillbaka ett par jeans på H&M, och vad hittade jag om inte dessa überfina underkläder? Underklädesfantast som jag är kunde jag inte motstå frestelsen att köpa dom..

Och för att övertyga mig själv om att jag gjorde rätt i att köpa dessa skatter tänkte jag att istället för att ha kvar ett par jeans som jag inte riktigt gillar så är det faktiskt mycket bättre att ha ett set underkläder som jag älskar! klokt va?


_Johanna

Ge mig AKUT HJÄLP

Titta på de här bilderna:

         
         
                                        Vasuma vs Pepe Jeans


Ja, jag vet att de är ganska lika på foto, men det är stooor skillnad i verkligheten! Eller, ja ganska stor i alla fall...

Jag har sån jävla ångest över det här. JAg som tyckte att det skulle bli kul att få glasögon. Grejen är den att jag passar grymt bra i piloter utan solglas, om ni fattar. MEN, stort MEN, min mamma har sådana!

Så nu behöver jag hjälp. Vilka är snyggast!!!????

_KLARA


Radio

Vi ska alltså göra radioprogram i skolan. Utfrån en Sudio Ett mall. Studio Ett=BOORING. Jag vill göra typ ett Kvällspasset-program. Uhu, men najs i alla fall. Jag ska lätt vara programledare!!!

_KLARA

ööhhhböhhll?

Vi har en brutalt jobbig matteuppgift. Jag fattar ingenting. Orkar inte fatta. Så jag läser lit bloggar istället. Ja, vilken bra idé!

_KLARA

Gladdag!

Den smått misserabla dagen igår följdes idag upp av en helt underbar dag. Inte för att jag gjorde något särskillt. Jag var bara väldigt glad!


Satte äääntligen upp min spegel. (Notera barfotatrenden)



När man är på bra humör orkar man liksom göra saker. Så, jag har fixat en massa i mitt rum idag. Ordnat om hela min garderob och så vidare.

Dessutom fick jag denna underbara kokbok av min morbror och moster!!1
Den har otroligt fina bilder, och det är meningen att man ska skriva in sina favorit recept i den. I'm in lööv!

_KLARA

Komentar angående skumma män

Skrev en kommentar till Cissi Wallins inlägg. Jävligt lång sådan, nästan som ett eget blogginlägg, men har en del att säga till om i vissa frågor! Läsläs!!

(Det är jag som är KLARA, givetvis!)

_KLARA


The beatles



Fin låt alltså. Dör lite halvt här hemma av all fin musik som dom har skapat. Men dör lite extra när jag hör denna.
_FANNIE

klipp klipp


Godmorgon kära vänner.

 

Jag har nu tänkt på om jag ska klippa mitt hår eller inte. Om jag ska spendera ungefär 700 kronor på att mitt hår ska bli snyggast. Och nu äntligen har jag kommit fram till svaret.
Jag ska banne mig klippa av hela skiten, nästan! Jag vill inte höra mina egna klagomål i huvudet som säger " ÅH gud så jobbigt det är med detta långa hår(enligt mig)".
Men frågan är vilken frisyr det blir? Borde nog fråga Klara, för hon är faktiskt expert på sådant! Utan henne skulle jag inte vara så snygg som jag är idag, så tack tack och åter tack.

_FANNIE

tänkarfilm



Jag och Micke ska snart hem till Isbell och kolla på i taket lyser stjärnorna. Har sett den en gång förut men det ska bli mysigt ändå. Den filmen är en riktig tänkarfilm.

Vad skulle jag göra om jag var Jenna och det var min mamma som var cancersjuk? Och hur skulle det kännas att se någon man älskar bara bli sämre och sämre?
Det är sånt man helst inte vill tänka på, det är liksom en självklarhet att ens föräldrar finns där. Även om jag inte har ett drömförhållande till mina föräldrar så vet jag inte vad jag skulle göra om dom plötsligt försvann. När man ser sånahär filmer tänker man alltid att man borde umgås mer med sina föräldrar för att visa hur mycket dom betyder för en, och så gör man inte det ändå. Varför?

_Johanna


Birthdayparty

Lite birthdaypics. Sämsta ljuset med äckelblixtar. Men ändå.


Nutella på kladdkaka alltid great success

Hahahahhahhahha jag har ganska söta kompisar ibland.

Ganska söta

Into the balloons

Jag funderar på vad jag ska syselsätta mig med denna extremt tråkiga kväll. (Mammsen och pappsen är på bröllop, är hemma med brorsan som är på brutalt dåligt humör och får inte ta hit någon, och inge gå hemmifrån)'

Kanske ska jag vara elak och ladda upp fula bilder på människor? Eller så lanar jag något dataspel. Typ Sims2 eller Ice Age2. Hm, båda känns frestande. Vi får se...

_KLARA

Happiness is a warm gun

JAG ÄR SÅ OTROLIGT LYCKLIG!!!!!
Min finfina mamma har gått och köpt två skivor med beatles!
Åh ibland kan små saker verkligen göra ens dag. Älskar dig fina lilla mamma



Drygt.

Den där känslan. Den där känslan när du vet att timmarna framöver kommer vara extremt tråkiga. Inget intressant kommer att hända, inget som får dig att lyfta på ögonbrynen. Att du kommer gå och lägga dig utan att ha gjort någonting alls den dagen. Det är precis den känslan jag har nu.

_KLARA

piano



_KLARA

humor

Jag och Isbell har dragit slutsaten att de flesta av tavlorna hemma hos Amanda föreställer bröst på ett eller annat sätt:

Johanna: - Men herregud vilken sexfixerad familj ni är!
Amanda: - Fuck you!

_Johanna

What happend to Klara?

Jag måste skriva en sak här som jag har väldigt svårt att säga. För jag tror att ni kommer att läsa det. Och om ni gör det så förstår ni nog vilka ni är. 

Varje gång jag pratar med er är det som att ni är ett par. "Hon säger det", "vi gjorde det i veckan..." Alltid vi, alltid ni två. Och det var jag som presenterade er för varandra. Vi brukade ha fina middagar, äta hemma hos någon. Ha underbara samtal, lyssna på Björk. Vad hände med våra såna kvällar?

Jag vet (eller det kanske inte stämmer, jag kanske bara är paranoid?) att ni umgås väldigt mycket. Och jag har verkligen inget emot det. Jag älskar att ni har hittat varandra. Men vad hände med att skicka ett litet sms med ett "vill du vara med?"?

Jag älskar er otroligt mycket båda två, men det känns som om min mardröm från i somras håller på att bli verklighet: Ni står och viskar utanför fönstret och när jag kommer ut för att få vara med går ni direkt iväg från mig och låtsas som att jag inte finns.

Som sagt, jag kanske bara är paranoid, och jag vill inte tvinga er att vara med mig, men jag vill att ni ska veta hur jag känner.

_KLARA

Bajs för lathet!

Jag blir så arg på lata personer! Sånna som bara bryr sig om sig själva och bara luktar bajs för att de så sällan hjälper andra.

Ärligt ju mer egoistisk man är desto mer bajs luktar man!

Är kiss och bajs åldern bara för barn? Hmmm....kanske , men bajs är ett fint ord när man ska beskriva lata personer.

De värsta är när man själv ligger och göttar sig i sin familje soffa. Man ser på tv hur barn i afrika behöver hjälp men man tänker "Inte ska just jag behöva resa mig ur soffan, slå ett par siffror och hjälpa dem" INTE JAG SOM REDAN LIGGER SÅ SKÖÖÖÖNT!

Plötsligt känner man en lukt. den äckliga bajslukten som sipprar ut genom huden. Man mår lite dåligt och försöker tvätta sig. Det kan hjälpa om man glömmer bort hur illa man faktiskt luktar.

Hjälp andra människor, kanske inte hela feta jorden. Men den lilla 5åriga pojken som står och gråter för att han inte kan hitta sin mamma kan du hjälpa.
 Om du gör det kan jag lova att du iallafall för en stund inte kommer att lukta bajs.

bajs är ett bra ord, så länge det inte rör en själv.


Fannie och Liza, De nya...

"Hur bloggar man?"
Det vet iallafall inte jag (Liza) än..men de e väll bara att skriva lite. JA!

"Lyssna på fransk musik bara för att det gör dig glad."
Fannies motto.

Så skriver vi.

Här är vi:


Hela dumma veckan!



ΦΔ(O)¤"" <2<2<2



     Ibland kommer jag på mig själv med att tänka på dagarna som om jag bara vill bli av med dem.

Måndagen- Den första dagen, hela jobbiga veckan kvar, suck!
Tisdagen- Som måndagen men inte lika farlig
Onsdagen- Halva skoltiden har gått bara lika mycket till
Torsdagen- Bara lite till sen är jag klar!
Fredagen- Sista riktigt jobbiga dagen, bara att vänta..sen klar!
Lördag- Den enda riktigt helsköna dagen
Söndag-Den dumma dagen innan måndagen

Sen börjar man om igen.

Att ta vara på varje dag orkar jag verkligen inte göra, men så här ska man väll inte tänka?NEJ! BLÄ DET SKA JAG INTE GÖRA!
Här ska förändringen storma in och ...ja storma till lite bland veckodagarna!
Man lever bara en gång (tror jag).

Jag tänker göra lite som jag själv vill och strunta i att söndagen är den sista dagen i veckan. Jag menar hade jag själv varit söndagen skulle inte jag bli glad om en liten rödtott som mig gick och tyckte illa om mig bara för att jag vad granne med måndagen.
STACKARS SÖNDAGEN! För att inte tala om måndagen.

HÄR SKA ÄLSKAS HELA VECKAN!

//Das Luppi Liza


Krulltotten stiger in

Här kommer mitt första inlägg. Och som en helt ny person på en blogg brukar man alltid skriva om hur man är, vad man gillar ogillar, ja om sig själv helt enkelt.
Men jag tycker att ni kan lära känna mig genom att läsa mina inlägg som jag kommer skriva längre fram.. För nu vill jag skriva om hösten.

Hösten.
Varje dag går jag i genom en stig i skogen. Dom senaste veckorna när jag varit förkyld har jag inte kunnat känna någon lukt alls, och det har varit såå tråkigt! Men idag. Då kände jag den friska luften som luktade höst. Och allt var så underbart. Nu när jag börjat sticka också får man ännu mera höstkänsla!
Jag själv anser att hösten handlar om att gå långa promenader med stora halsdukar, sen gå hem till en kompis dricka te och äta scones. Ungefär precis det jag ska göra nu.


Förjävligt snygg.


Vad ska vi säga om det här liksom? Får man verkligen se ut så här? Får man vara så inihelvete snygg? Nja.

Vill nog gå på konsären. Även om man borde se honom utomhus enligt mig. Men men om detta är vad som ges får man väl ta...

Bloggar jag för mycket förresten? Känns som om det tar upp en hel del av min tid liksom...

_KLARA

Ätstörningar är en norm.

Läste just det här inlägget av Hanna Fridén. Och hon har så jävla rätt.

I somras pratade jag och fem andra tjejer om det här. Och det var absolut ingen av oss som kunde påstå att vi alltid varit helt nöjda med våra kroppar. Och flera av oss hade haft och hade ätstörningar, bland annat jag. Ingen blev särskillt chockad över detta faktum.

Det är inget ovanligt. I omklädningsrumen efter idrotten ställer sig alla och sminkar sig efter jympan, och då börjar det. Jag hatar mitt hår, och mina jag ögon,säger vi, min näsa min rumpa mage lår... Det är en attityd vi lär oss, att se det negativa(?) med oss själva. Vi kan alltid bli bättre. Och det är ofta de mest tävlingsinriktade som lyckas först, det krävs en otrolig beslutsamhet för att börja svälta sig själv.

Därmed lyckas dessa personer gå ner i vikt. Det smala ses ju som snyggt nu för tiden, så många kommer efter. Jag kommer på mig själv med att titta på dessa extremt smala tjejer som man kan gå förbi på stan och tänka: När spydde hon på toaletten senast? Funderade hon just på att äta en mackan men sket i det för att gå ner i vikt?

Det är en sjukdom. Det måste folk förstå. En psykisk sjukdom som är extremt svår att bota i vårt samhälle. När en vän till mig berättade att hon hade börjat spy efter maten, blev jag skitarg och skitledsen. Jag visste hur hon kände, jag hade varit där själv. Dessutom har jag vänner där ätstörningen gått exremt långt. Och saken är den att jag har svårt att umgås med dem när de är så sjuka. Jag vet att allt de tänker på är mat. Jag vet att de äter jättmycket hos mig, av maten jag lagat, bara för att gå och spy upp den sen igen. Jag började nästan skälla ut henne. Jag ville inte att hon också ska falla ner så långt. Ville inte förlora henne till ätstörningarna.

Alla har det. Alla har aft det på något sätt, litet eller stort. Om vi träffar nya männniskor och får höra att den där supersmala tjejen har bulemi, blir vi förvånade? Rädda? Ledsna? Knappt. Ätstörningar har blivigt en norm.

Varför görs det inget?

_KLARA

låt mig vara arg ifred

I förrgår hade jag bestämt mig för att skriva klart mig engelskauppsats på kvällen, hade sparat den halvfärdiga uppsaten i ett program som vi kommer åt både från skolan och hemifrån.

Efter att ha suttit i ungefär två timmar och omformulerat meningar, kommit på saker att skriva om och annat skojigt sparade jag den, stängde ner fönstret eftersom att jag förutsatte att uppsatsen sparades automatiskt i programmet. MEN ICKE.
ni vet när man blir så arg och irriterad och så är man jättetrött samtidigt? exakt så var det. fyfan!

När sånt händer är det som att himlen ramlar ner i skallen på en och man vägrar inse att hela ens arbete försvunnit in i någon oåtkomlig vrå av den jävla datorn. Dessutom är det helt totalt omöjligt att koncentrera sig och försöka komma ihåg vad i helvete det var man skrev.

När jag blir jättearg och irriterad börjar jag gråta. konstigt, kan tyckas. Det blir i vilket fall en himla knäpp kombination.
Jag stod inte ut med o sitta där framför datorn, vara tålmodig och börja skriva om den förbannade uppsatsen. Nej, jag ville skrika. sagt och gjort, jag gick ut i mörkret på ett berg ett tiotal meter från vårat hus, kokande av ilska. Problemet var, att jag kände mig så enormt töntig när jag stod där bland träden och buskarna och försökte skrika högt och riktigt argt. Tänkte på hur det skulle låta för den personen som möjligtvis gick förbi på gatan nedanför.

Efter att ha lyckats skrika högt en gång och gått runt o stampat som en idiot samt rabblat långa ramsor med svordomar kändes det liiiiite bättre. Gick tillbaka mot huset, på gräsmattan framför huset anar jag en lång skugga, mamma. min kära mamma har alltså stått och lyssnat på mitt vredesutbrott. typiskt.
får man inte ens vara arg ifred nuförtiden?

_Johanna 


Abropå...

Johannas förra inlägg. Nej, jag håller med. Det finns knappt tid att andas. Så därför, i mitt fall är det prioritering som gäller. Dock verkar jag ha prioriterat fel.

Min tanke var helt enkelt: Ja men det är ju så soft nu i skolan, och det är så mycket jag behöver göra, så jag kanske inte behöver sova så mycket?

Men tji fick jag. Nu sitter jag och fryser och halvsover på lektionerna och det enda jag orkar koncentrera mig på är bloggar.......

_KLARA

fullt upp galen tupp

Nu har bloggen fått en ny, fin design och två nya, fina medlemmar. Dessutom besöksrekord! från 11 unika till 27, det är inte illa. Hoppas ni trivs här och att ni kommer tillbaka mer än ofta :)

Mina dagar rullar på med en rasande takt, känns inte som att jag har en ledig stund förutom på helgerna. Alltid något som händer, vilket iof är roligt. För tillfället känner jag dock för att sätta mig ner med en stor kopp te och lite choklad här framför datorn och surfa runt i lugn och ro.
Hela dagen har varit späckad med grejer: Skola, övningsköra, äta, träna och nu datorn tills jag har skrivit klart det här och kollat schemat imorgon, sen är det sängen som gäller. Orkar förmodligen inte läsa svenskaboken heller..typ två veckor tills den ska vara utläst och analysen inlämnad. 
GE MIG TID ATT ANDAS.

_Johanna


Läktaren

Läktaren måste ju vara bästa stället i hela skolan när man sovit mindre än sju timmar. Kuddar, mjukt golv, små hörn att krypa in i. Tillsammans med datorn. Och självklart kan man om man vill råka glida in på lite bloggar om man inte orkar skriva uppsatser. Hoho.

Min pappa var en ganska bra föreläsare förresten. Men jag höll på att somna hela tiden. Sov inte så mycket i natt, som sagt.

_KLARA

hum

Eh, min pappa ska liksom föreläsa i min skola om tio minuter.... Lite lagom nervös.
_KLARA

Sweet Sixteen.

Tja, jag fyllde ju år idag(igår??) också. Otroligt najs.

godaste äppelmuffinsen från rosendalsträdgårdskokbok!



Vad som fanns kvar efter kalaset haha gott?

Som vanlig med en massa kakor och sådant... Ganska tråkig födelsedags beskrivning, jag vet. Men är trött och ska ju till skolan imorn (idag? idagimorn? samesame?).

(Är man beroende om man offrar en massa timmars sömn för en blogg design? Ja, jag kan ju vara stolt över att det inte är farmville i alla fall. Och ne jag vill bara inte sova. Det är nog det. Ehe, eller vi säger så i alla fall...)

_KLARA

Jaha, vilka är det här då?



_FANNIE
Krulltotten med den sköna looken. Trivs som bäst med bra musik i lurarna, en kopp te i handen och fint sällskap runt omkring mig. Mina inlägg kan tänkas bli lite galna men det får ni leva med.





LIZA, Liza Liza Liza, inte Lisa utan Liza. När jag var 10 år bytte jag stolt från Lisa med s till Liza med Z. Ganska nyligen har jag nu insett att stava saker med z är typiskt för dansband. Super coolt tycker en del...andra kanske inte avgudar Lars Kristerz och de andra.
Liza Larssonz är galen, glad , antismörsadist och ganska frammåt.


_JOHANNA

Jag är den där lite galna tjejen som trivs som bäst med ett gäng kompisar, i stallet hos den underbara ponnyn Kajsa eller med ruskigt bra musik i hörlurarna. Går ettan på Globala gymnasiet och trivs med livet, för det mesta.






Radikal, feministisk och vegetarisk sexton åring.

argghhh

Jag får agresiva utbrott på min dator ibland när den inte gör som jag vill. JSHKABDK<CHOA<UUXNN<ZKKKKKKK

argghhh

Jag får agresiva utbrott på min dator ibland när den inte gör som jag vill. JSHKABDK<CHOA<UUXNN<ZKKKKKKK

musikorgasm


jag får gåshud.

ballongbilder!

Precis som jag lovade, här kommer ett liiiiiiitet urval av bilderna från ballongfärden :)

vecklar ut ballongen, 25x43 meter var den! själva ballongen vägde inte mindre än 560kg och ballongens startvikt var ca 20 ton, helt sjukt :o


den var enorm! mycket större än man tror när man ser en liten plutt på himlen..

flög på mellan 300-600m höjd, roligast var det att gå lågt så att man såg mer dataljer :)


Det var en riktigt häftig upplevelse, går inte att beskriva med ord utan det måste upplevas - som så mycket annat :)
Ni kanske såg våran rosa Skärholmen(SKHLM) ballong igårkväll?


en last

Jag, mår illa vill spy fyfan vad jag hatar mig själv just nu

i min rosa luftballoooong

Godförmiddag kära läsare!
Det ryktas om att denna blogg ska få tillökning, i from av Fannie och Liza. Sen vet jag inte om det verkligen blir så, men det skulle va väldigt trevligt :) och ni skulle få fler inlägg att läsa - och det kan man ju inte säga nej till!

Det jag egentligen skulle säga var att jag, mamma, Saara och Johan ska upp i luften och flyga luftballong idag, ska bli satans kul! Det är en sån där grej som man kanske bara gör en gång i livet, om ens det. Lovar att visa bilder ikväll eller senast imorgon, ha det!

dance dance dance

Hihihihi såg Hairspray på Chinateatern med Fannie och släkten. Dansar till Elvis nu och älskar femtiotalet. Jag vill börja dansa lindy hopp!!!!!!!!!


fränt


Sådär typiskt fulsnyggt. Ser ut som en blandning mellan godis och lego och det funkar alldeles utmärkt. När jag blir lite rikare ska jag lättplätt klicka hem en eller två av dom här snyggingarna.
Tänk när man är lite småsur: bara att kolla på klockan och genast bli lite gladare! Skulle bli ungefär samma gladhetseffekt som när man har färgglatt nagellack skulle jag tro. Me like!


and another one



Jag: Hej mamma! Jag köpte ingefära
Mamma: Va bra!
J: Och en annan sak som du kommer äääälska!!
M: Jaha, vadå?
J: (håller upp tet) tada!
M: Men Klara då hur många tesorter har du nu egentligen?
K: Men det kostade bara tjugo kronor! Rött ekologistk te för tjugo kronor. Med en giraff på! Vem kan motså något sånt?
M: Men tycker du att man ska köpa alla de små onödiga fina sakerna man vill ha här i livet?
J: Jaaa.....


liten svart och jävligt stark



Såg Männ somhatar kvinnor igår, inför att jag ska se den andra filmen på bio, så man hänger med lite. Om jag ska vara ärlig tycker jag inte att den är för bra (inget kan ju jämföras med boken). Men Noomi Papace. Helvete. Hon kan göra en omöjlig karaktär verklig.

När jag ser filmen får jag alltid lust att raka av håret, allt utom en svart lång lugg som hänger ner franför mitt ansikte. Jag vill pierca mig, bli tio centimeter kortare och träna boxning. Och vara jävligt arg.

Tja, man kan ju säga att jag gjorde min Salander i förra pjäsen där jag spelade en våldsam och idiotisk punkare (Att spela aggresiv är det bästa som finns). Men jag ska fortfarande gå på minst två boxningspass den här veckan!


IDIOTER!

"att äktenskapet är en unik och omistlig förening mellan kvinna och man och att kyrkan endast bör erbjuda vigsel med en sådan innebörd."

jag fattar inte. har sagt det 1000 gånger och säger det igen: DET SPELAR FÖR FAN INGEN ROLL VAD MAN HAR MELLAN BENEN. KÄRLEK ÄR KÄRLEK.

När ska alla fördomar och allt gnat och gnäll mot homosexuella upphöra?! När ska alla fatta att ett homosexuellt par ska ha exakt samma rättigheter som ett heterosexuellt? Homosexuella är precis lika mycket människor som alla andra, så varför envisas så många med att behandla dom på olika sätt? Och att inte låta dom ingå äktenskap bara för att dom råkar vara av samma kön är idiotiskt.

Vad skulle herr kristdemokrat säga om hans dotter kom och sa att hon kommit på att hon var homosexuell?
- Pappa, jag är lesbisk. Jag tänder på tjejer.
- Jaha..nej men det går över, det är sånt vissa får för sig ibland.
- Nej, jag är säker på att det inte är något sånt. Jag och min flickvän vill gifta oss.
- Nej se du det går inte. Homosexuella är inte lika mycket värda som heterosexuella så ni får inte gifta er. Det har jag och mitt parti bestämt.




Anna Anka och Konservativa Klara

Man har ju hört en del om Anna Anka de senaste dagarna. Hennes idéer om könsroller och sådant låter ju nästan som mina argument i debatten idag!

Jag skulle argumentera för att könsrollerna var bra idag i vår tämligen samhällsinriktade skola. Det var otroligt roligt! Framförallt eftersom att argumentera mot mina egna åsikter bara stärker dem. Så, eftersom jag satt mig in i könsrollernas och kärnfamiljens "posetiva" egenskaper, blir jag nästan ännu mer chockad över att någon kan göra ett sådant uttalande.

Men det som glädjer mig är ju då dock att Sverige har reagerat så starkt på det här. Det betyder ju i alla fall att vi har lite vett kvar i landet?


o det bara rinner o rinner

GAAAH! min förskylning blir bara värre och värre. inte nog med att jag är täppt i näsan och trött som om jag inte sovit på en vecka, nu ska jag gå runt o snora hela tiden samt springa o snyta mig stup i kvarten lektionerna i ända oxå. tack för den!

Svart hår

Svart hår e ganska sniggt eller vad tycker ni?




första gången i världshistorien

Idag är en stor dag i mitt livs historia! jag har nämligen gjort inte bara en, utan hela två saker som jag aldrig gjort förut. en av dessa två, storartade saker är yoga. Visserligen utfördes det inte någonstans i indien med en hundraårig mästare med pipskägg, utan på friskis och svettis med en svensk instruktör utan pipskägg. men iallafall!
tyckte det var helt okej, inte något jag nödvändigtvis går på igen, meditera kan man ju göra hemma lika gärna!

Den andra grejen jag gjorde va inget mindre än att köra bil! DET däremot var kul :D för tillfället känns det dock ganska avlägset o komma ut o köra på trafikerade vägar, vilket ioförsig inte är så konstigt. men nu har jag ganska bra koll på starta, bromsa o svänga på ettan, fast o göra svängarna snygga och lagom stora är inte alltid lika enkelt.. öva öva öva :)






God morgon underbara värld!

Börjar inte förrän 11.20 idag. Fråga mig inte varför, men det är otroligt VÄRT med sovmorgon. Att få sova ut, äta lång frukost samtidigt som du läser bloggar och tidningar. Så här vill jag ha det varje dag!

när man inte har nåt bättre för sig

erkänn att dom är snygga!


surt sa citronen


Ni vet när man har lust att göra något och så går det inte? Som när man är jättejättesugen på mango men så finns det bara vindruvor i kylen? eller när man skulle kunna offra sin högra hand för att få åka skidor och så är det sommar? Lite så är det nu, jag bubblar av lust att blogga, men jag vet inte vad jag ska skriva om.

 


Sverige Demokraterna

Jobbar med ett politisktprojekt i skolan, nyss kollade jag SDs hemsida för att kolla vad de tycker om den politiska fråga vi jobbar med. Jag började nästan grina.

Jag måste fråga dem som kan tänka sig att rösta på SD, har ni läst vad de tycker? Har ni läst om deras politik på deras hemsida? Vet ni vad de står för? Om ni gör det, och ni fortfarande vill rösta på dem, då skäms jag över Sverige. Jag skäms över hur mycket vi kan kränka människor. Hur dålig människosyn vi kan ha.

Hur har detta kunnat hända? Var gick det fel? Skolkade ni på historietimmarna i skolan? Missade ni vad det var som startade förintelsen? Ett "vi" och ett "dom". Det finns ett vi och ett dom nu också. Men nu har det blivigt ett "vi=svenskar" och "dom=invandrarna".

Jag säger inte att Sverige Demoktraterna vill förinta invandrarna, självfallet inte. Men jag är livrädd för VIet och DOMet. Och det finns onekligen i SDs politik.


markusmarkusmarkus


Så äckligt bra, precis som alla andra hans låtar!
ååh i´m in looooooove....

You make me think that I could fly if I try.


bilder på de små underbaringarna



Himla många timmar gick åt och himla trixigt var det.
Men ack så fina dom blev!



Bakelser!!!

Är friskis nu, och Johanna är här och vi bakar BAKELSER! Foton kommer jag lovar!!!


Dagens kap.

Hihihihihiihmiiiihiiii! Hittade mitt favorit läppstift för halva priset! Köpte två stycken direkt, trots att jag inte använder det så ofta längre, delvis eftersom mitt gamla är slut och jag är en fattig student.

Det här läppstiftet luktar inte läppstift, det har liksom en egen lukt. Och när jag känner den minns jag direkt min förra läpstift period. Efter varje måltid, alltid fram med fickspegeln, måla läpparna. Minns gamla replokaler, första halsblosset, Kvarnberga, neonfärgade strumpbyxor.

Nu när jag fick dem så biligt måste jag ju börja använda dem också, så röda läppar here I come!


Lyckades tappa läpstiftet på mattan,
klumpig som jag är.

//


heh

<a href="http://www.bloglovin.com/blogg/1057092/globalabitterfittorbloggse?claim=ghqpxzmgkza">Följ min blogg med bloglovin</a>

Har jag svininfluensan?

Det blev ingen fika på Esters. Nej, en halvtimme in på första lektionen, kände jag hur förkylnings-tröttheten kom över mig. Jag orkade ingenting. Förutom att gå hem. Svininfluensan? Jag vet ärligt talat inte, men jag får inte gå till skolan, borde liksom inte bidra till att epedemin sprider sig.


Svininfluensans ansikte?


Det suger att vara hemma förresten. Jag vill gå till skolan! Det kanske låter konstigt, men så är det. Jag har precis börjat på Globala, och jag älska skolan. Älskar klassen, maten. Bättre än att sitta i en soffa och styra syselsättningen med fjärkontroll. Jag tror jag kollat på typ tio timmar Sex and the City det senaste dygnet.


Mitt senaste dygn på bild

Det börjar i alla fall kännas lite bättre, är piggare idag. Och är det inte lite status i att säga "Jo, jag var hemma och hade svininfluensan".

//

fredagsstämning..

ikväll har våran kära kompis Sanne bjudit in det gamla "gänget" till en trerättersmiddag hemma hos henne. Ska bli så mysigt o kul, det var så himla länge sen vi träffades allihop.

Har känt några gånger den här veckan att jag har behov av att umgås med människor som redan känner mig utan och innan. Tycker att det kan bli lite jobbigt i längden att bara umgås med folk som man inte känt mer än några få veckor, för är man trött o på grinigt humör måste man ändå försöka vara trevlig och intresserad. Är man med folk som redan känner en bra behöver man inte anstränga sig för att vara någon man inte är just den dagen, för dom vet redan att man är en trevlig prick - även om man har sina dåliga dagar.
Därför blir det perfekt med en helg med välkända vänner för att sedan komma tillbaka till skolan och umgås med finns mindre välkända vänner :)

/Johanna


Vändpunkt

För mig känns det väldigt ovant att jag frivilligt väljer att sitta kvar i korridoren efter att skolan har slutat. Känner redan nu, efter ungefär två vanliga veckor i skolan att det kommer att hända en hel del gånger under dom nästföljande tre åren.
Att ha läxor att göra när jag kommit hem är en av dom värsta känslorna för mig. När jag är hemma vill jag inte ha något med skolan att göra längre, jag vill att min fritid ska vara just fritid.
sen att det är himla skönt stämmning i korridoren såhär på eftermiddagarna gör ju inte det hela sämre. Några få som sitter vid datorn eller umgås en bit bort, småprat och bruset från Hornsgatan här utanför. En kille som glatt visslandes går förbi påväg hemåt. Det är skönt, avslappnat. Gillar att varken vara ensam eller ha sällskap.

Nej, nu är det bäst att packa ihop grejerna om jag inte ska missa bussen hem!

hejsvejs, johanna


Esters

Johanna? Fika efter skolan? På Esters?

Läste om Esters i DN På Stan. Jag har fikat där förut, men å vad jag blev sugen på att göra det igen. Det är så otroligt mysigt där!

//


Hej förresten...

Ja, det är jag som är KLARA (den blonda tjejen iheadern). Jag är dock brunhårig nu, om det spelar någon roll...



Min riktiga hårfärg! Grym va? Varför började jag färga håret?


Blond tjej + vad tycks om glasögonen? Ska jag ha sådana?



Solbrillor och rött läppstift, fetisher!


Hehehhe, tänk bort det seriösa ansiktet!


Sådär ja... Om ni vill lära känna mig mer: fortsätt läs så lovar jag en ordentlig utvikning av min personlighet!



   

Förstår ni nu varför jag är vegetarien?

Preci som Johanna äter jag inte kött. Många frågar varför. Många frågar hur jag klarar mig utan "en riktigt god biff". Ja, jag klarar mig helt utmärkt, det har liksom blivigt en vana. 

Men videon som även Johanna länkar till får mig att förstå mig själv ännu mer, det bekräftar bara de argument jag säger till de som undrar varför. Djur lever inte längre, de odlas. Titta bara på hur arbetarna "plockar" ut de sjuka kycklingarna. De skulle lika gärna kunna rota runt bland potatisar. Fyfan.

Ni kan kalla mig konstig som väljer bort kött, men ni kan inte förneka att djuren inte lever längre, de odlas.

KLARA


!!@?!%!!?#!

Inte alltför sällan undrar folk varför jag är vegetarian. Jag svarar alltid att det först och främst är för djurens skull. Istället för att dra ett långt utlägg om hur dom faktiskt behandlas så ber jag er titta på den här videon, tycker den sammanfattar hur alla sorters djur behandlas på massa olika ställen.
Och jag blir så jäkla förbannad och ledsen när jag ser det.

/Johanna


Med utsikt över hornsgatan.

Åh, sitter i ett förnster och blickar ner över Hornsgatan. Här vill jag bo. Högt över alla gående små myror och fula busstak. Underbart.


RSS 2.0