Lizas landställe






Helt underbart mysigt på Lizas landställe! Skulle tänka mig att bo så hela tiden, om det inte våre så himla mörkt på kvällen.. tycker sånt är lite läbbigt.
Men om man sätter upp ljusslingor över hela skogen skulle det problemet vara löst och det skulle vara otroligt vackert!

_FANNIE


Min musik

Av alla fyra här på denna blogg verkar jag ju mest på att blogga denna vecka. Men det gör mig ingenting!
Jag kan berätta kortdraget hur afrodans grejen var. ASKUL. Ja så nu förstor ni nog.
Nu tänkte jag istället dela med mig med min ipod lista. Det är så att jag tänkte lägga in min egen musik i min Ipod (har aldrig gjort det förut, utan har alltid tagit av andra). Om ni vill dela med er med eran musik smak, skulle det vara tres' bien.

Ipod spellista

Sällskapet
Jose Gonzales
Coldplay
Björk
Markus krunegård
Anna Ternheim
Salem al fakir- Astronaut
The Beatles
Lykke li
Familjen
Paramore
Amelie
Kent
Kings of Leon- Sex on fire, us somebody
Miss li
Veronica Maggio- vinnaren är
Lily Allen- fuck you
Detektivbyrån
Massive Attack- Teardrop
Etta James- At last
Edith Piaf- No ne reagrette rien, La foule
John legend- Ordinary people
Birgitte Bardot- Moi Je Joue

Friskis, here I come!

Allt för länge har jag varit sjuk och deppig.
Allt för länge har jag haft ont i huvudet efter skolan.
Men nu jävlar ska det bli ändrig på det.

Nu ska jag strunta i om jag har ont i huvudet, och jag bär mig snart av för att dansa afrodans på friskis.
NU JÄVLAR säger jag bara!

_FANNIE


En fin kväll vare

'

Någon gång kanske jag också dansar hem. Men igår gjorde jag iallafall inte det.

_FANNIE


Mysiga gosiga...HUBERT!

Mmmm, är det någon mer än jag som känner att den här dagen var mysig? Det var dåligt väder, kallt och ganska långtråkigt i skolan. Men ändå så är det något helmysigt över allt. Jag bara ÄLSKAR när den lilla känslan kommer och hälsar på hos min kropp. Är det någon mer som känslan kommer till eller är det bara hemma hos mig?

När den känslan kommer, vi kan döpa den till Hubert. Häng med nu, den mysiga känslan heter Hubert!
När Hubert kommer tänker man inte på allt jobbigt man ska göra, nej utan på hur fort tiden går och snart är det jobbiga över. Sen ser Hubert till att de jobbiga inte alls blir så jobbigt som man faktiskt tror.

Vi hade gympa idag. Helt ärligt så är det bara äckligt. Jag vet nyttigt och säkert asbra för mig! Meeen trååkigt!
Jag trodde att vi skulle få springa på lektionen (det värsta som finns!). Men det skulle vi inte. Vi skulle stå framför några speglar och kliva upp och ner på en pall. Visst de var jobbigt, men inte som att springa!! Springa gör jag bara när jag är i livsfara. Och inte är jag i livsfara två hela gånger i veckan? Nej, därför är sringande gymnastik inget för mig.

Men iallafall, jag kan säga att gå upp o ner på pallen hade säkert varit mycket tråkigare om inte Hubert hade kommit. Jag vet precis när han kom. När alla i klassen stod och gjorde en ganska ful rörelse och jag kom på hur kul det såg ut när alla (som såg super seriösa ut) stod och flaxade med sina armar.
Det var jättehärligt. Okej på Kemin tog Hubert en rast under hela lektionen. Men han kom tillbaks direkt efter (vilken slump).

Jag vet inte vad det är som får Hubert att hälsa på. Kanske är det en svettig klass som krävs eller att man bara ser saker på ett väldigt possitivt sätt. Ni kan ju prova båda o se om Hubert kommer o hälsar på.

Men just nu bor han hos mig och jag vill gärna att han ska stanna ett tag till så vänta med era svettiga klasser tills på måndag iallafall :D


_LIZA

Markus Krunegård




Han var inte alls som dom sagt. Han var något mycket bättre. En mysig,glad människa som bara var allmänt trevligt. Han försökte inte vara någon annan en han själv. Och han kramades så mysigt. Och han gav mig sex autografer. Jag är helt överlycklig. Jag bara svävar genom rosa moln tillsammans med honom och lyssnar på hans underbara skiva( som också är signerad ). Vi dansar bland molnen. Åh ja, Markus han kan dansa han och sjunga. Åh markus. Du är underbar


Musik klutt



Sjunger och lyssnar på den dagarna i ändan. Men tröttna på den gör jag aldrig.
Kings of Leon vill jag se live. Någon som vet om dom kommer hit till Sverige?

_FANNIE

Ett telefonsamtal som ger så mycket lycka

Jag och pappa ringde upp min farmor igår. Hon bor i Afrika och jag har träffat henne en gång i London, men det var två,tre år sedan...
Hon grät nästan av lycka när hon hörde att det var jag. Hon kallade på Gud och sa flera gånger hur mycket hon saknade mig. Just då ville jag bara åka till Afrika och hålla om henne hårt.
Men inte först i vår får jag göra det.

Jag och min farmor pratade om hur det gick för mig i skolan och så, och då plötsligt kom jag på att jag inte berättat för henne att jag kommer och hälsa på i Gambia i vår. Så spontant avbröt jag henne när hon berättade hur man lagade nån kokomoko grej och skrek nästan i telefonen att jag skulle komma och hälsa på.
Det vart helt tyst i telefonen och jag vart orolig om hon skulle tycka det var något bra eller dåligt. Men så hörde jag snyftandet i telefonen och sedan kom skriket. Det glada underbara skriket som jag aldrig kommer att glömma.
" I´s that really true?, IS IT REALLY TRUE MY DARLING" sa hon om och om igen.
"YEES" skrek jag högt i telelfonen, och då hörde jag hur hon skrek utanför telelfonen på min kusin och hela tjocka släkten och alla skrek och grät. Telefonen skickades runt till alla kusiner och alla skrek och tjöt om hur glada dom var.

En litet samtal har fått mig att inse hur mycket jag saknar dom. Även fast jag inte träffat nån utav dom förutom farmor. Jag vill bara träffa alla och veta hur dom ser ut, vad dom gör på dagarna, hur dom bor..

Men snart så.. snart då ska jag få veta allt. Och det är något jag verkligen längtar efter

_FANNIE


Tack alla söta människor!

Hej,
 idag såg jag en människa som såg ut att vara så ensam. Han såg sådär ledsen och övergiven ut också. Jag tyckte genast synd om honom och när han tittade upp så log jag emot honom.
Tänkte bara " Nu ska jag minsan visa att det finns NÅGON som bryr sig!"

vet ni vad han gjorde? Han typ rullade ögonen och gav mig värsta blicken. Blicken sa På en gång gick han från att vara en ensam liten ynklig grabb till att vara en dryg dum unge! Här kommer jag och vill vara snäll och så får jag den blicken. Onödigt!!!

Tänk om alla skulle le emot varandra, iallafall le tillbaks när någon kommer och vill lysa upp vardagen lite. Hur trevligt skulle det inte vara då att gå upp på morgonen och möta alla människor? SUPERTREVLIGT tycker jag!
Tänk bara: Gå på bussen på morgonen och möts av ett brett och as tjokt leende av en främande person, HELGOSIGT!

Jag vill bara säga TACK TILL ALLA SÖTA MÄNNISKOR som faktiskt ler tillbaks, eller tar det stora steget och ler först! Jag kan säga såhär jag har en del vänner och alla dem är sånna här söta människor! Jag vill bara säga tack till er för att ni ler och är så äckligt söta!!!

Var inte som grabben som såg ensam ut, för sånna människor är i längden inge roliga att träffa. Och om alla var som honom skulla allt tillslut bli ensamt och tråkigt.

SÅ BLI EN UTAV DE SÖTA MÄNNISKORNA!

_L
_LIZA

Höst mornarna



När mina ögon öppnas sakta sakta klockan kvart över sex på morgonen är det helt svart.
Det finns ingen liten solstrimla som tränger sig in i rummet och strålar en rakt in i ögonen så man vaknar.
Nej, för nu måste man vakna av väckarklockan som piper o piper o piper tills man vaknar...

Ibland vill jag göra som muminfamiljen och käka en massa tallbarr och sedan gå i ide.
Men allra helst skulle jag vilja göra som Snusmumrik och dra söder ut innan vintern kommer.
Det skulle vara nåt.

_FANNIE

En funderare

Ur FRED! 100 röster mot våld och krig

Ett enda slag. Ett tonårsbråk om ingenting. Nu sitter Niklas framför mig och säger att han är levande död. Han håller för huvudet, skriker av smärta.

16 månader tidigare - februarikväll i Häggvik norr om Stockholm: Niklas, då 15 år, faller ner på knä. Slaget med en vodkaflaska har kommit bakifrån och träffat honom stenhårt i huvudet. Pojken med flaskan, en 16-åring, försvinner snabbt. Ambulans. Intensivvård. Kraftig blödning. Operation. Respirator. Föräldrarna som vakar vid hans sida.

Den natten dör Niklas Håkansson. Ljudet är som ett dån av en motorsåg. Det plågar honom på nätterna och det plågar honom på dagarna. Ett helvetesvrål i hans huvud som trängs med skuldkänslor och självmordstankar.

Jag träffar Niklas, idag 17 år, i ett mötesrum på rehabiliteringshemmet Neuropsyk i Bollnäs. Han har blå jeans, mörk luvtröja och lite rufsig frisyr. Hans mamma sitter intill.

En kort stund efter misshandeln, efter ett meningslöst bråk om ingenting, var Niklas kliniskt död. I veckor låg han nedsövd, kopplad till respirator. Nu kan Niklas inte styra sina impulser. Små stråk av sorg blir ständiga gråtattacker, ben som skakar, frustration, ilska. Slaget av en vodkaflaska fortsätter att eka i hans skalle.

- Hatar du mig? frågar han plötsligt.

Han gråter våldsamt, skakar sina knäppta händer vädjande och ber mig sedan om förlåtelse.
- Jag tycker att allt det här är mitt eget fel. Jag är världens sämsta kille.
Snabbt torkar han bort tårarna.

Mitt i allt har han insikt. han minns sitt gamla jag - den blyga, datorintresserade och hockeyspelande 15-åringen. Högerbacken i Sollentuna Hockey. Eller var det vänsterforward? Han kan inte minnas och börjar gråta igen.

- Niklas blev mördad, säger han tillslut.

Trots allt har han funderat på om han längre fram ska försöka få prata på skolor om ungdomsvåld.
- Ett enda slag kan förändra livet. Det kan räcka med ett knytnävsslag. Hjärnan är väldigt skör. Jag tycker inte att man ska slåss överhuvudtaget, säger Niklas.
Och så kommer mörkret över honom, än en gång.

Läste igenom det här för första gången igår kväll.
Det är helt ofattbart att något så litet kan förändra så oerhört mycket.



Kent Konsert



Nu har jag beställt biljetter till kent. Längtar som bara den.

_FANNIE

Mästerligt


Mjölk..
oboy..
kanel..
och en bit, smält mörk cholkad


Jäävlar vad gott, som Klara brukar säga.

_Johanna

friiiiiiiiiiiiiiiiiiiiihet

Efter att ha pluggat matte en timme och tio minuter efter skolan ligger jag inte efter längre och kan ägna kvällen åt trevligare saker, som att baka cholkadbollar tillexempel.

_Johanna

CHOKLAD-GLAD-DAG

På väg in till festival-rummet.
Johanna: "Åhh klänningar i choklad. FAn va gott."
Klara: "Man vill bara äta upp dom!"



På väg ut.
J: "Uääh, de ser inte lika frestande ut längre"
K: "Jag mår illa"



_KLARA

Du är stark som en oxe!

Fasiken vad nice ki-box passet var, så underbart efter sista låten när man känner hur duktig man har varit. är glad att jag började på friskis alltså, det är så skönt o röra på sig och blir inte rastlös alls lika ofta som förut faktiskt :) men nu måste jag snabba mig upp till TVn, det überpatetiska programmet ensam mamma söker börjar ju nu!

_Johanna

sammetsleggings och fettigt hår



Jag kommer aldrig kunna ha några andra leggings än dom här. Jag är ganska kär tror jag.

_KLARA

Söndagsdag

Idag är det söndag. Nej inte lördag, söndag. För söndagar är dagar då du vaknar upp i en alldeles för varm säng med fler personer än dig i. Dagar då du kollar på Spy Kids till frukosten bara för att kolla på något. Dagar då du planerar din dag under hemresan, men när du väl är hemma sätter du dig i soffan och inser att ingen av planerna kommer bli av. Då du inte orkar ta några initiativ. Då du inte orkar bry dig om påsarna under ögonen eller att du luktar illa. Då du spelar Sims istället för att träffa kompisar. Då är det söndag. Och idag är en sådan dag.

_KLARA


Den mörka vägen hem med Tok-Einar!

Om man går ute själv när det är mörkt, eller kanske med en kompis och möter någon så tror man alltid att det värsta ska hända.

Den man möter är i huvudet ofta en man, en helgalen man, eller nej, en stark helgalen man. Någon som har en pistol i fickan eller något ännu värre. Han kanske har suttit i fängelse i 20 år och nu vill han ha hämnd! Har han ingen pistol kanske han har en rostig kniv i fickan som han vill stycka oss med. Eller ännu värre, tänk om han har en trubbig fil som han långsamt ska trycka in i oss.

Fantasierna blir bara värre och värre inne i det lilla huvet och det går förvånansvärt fort att komma på knäppare och brutalare sätt att bli skadad på. Tillslut går man och funderar på hur jäkla ont det skulle göra att bli sönderstrimlad av en osthyvel. Men då hinner du väll spinga iväg tänker kanske ni då, men inte!! Den äckligt sinnesrubbade mannen har rep med sig som han binder fast oss i träd med. Sen är det bara fritt fram att hyvla på.

Det har nu kanske bara gått 10 sekunder sedan jag såg någon på gatan. Det kanske inte alls är en kriminell och sinnessjuk gubbjävel utan en otroligt snäll farbror som bara är ute på promenad för att röra lite på de gamla höftkulorna. Eller varför inte en 30 årig kvinna som är väldigt sen hem från jobbet? Eller kanske ett barn på styltor som har lånat sin pappas ytterrock. Det kan vara vem som helst. Men för mig blir människan ändå bara efter 10 små sekunder Tok-Einar. En groft farlig och äcklig man, stela och rynkigt ryckiga ben och stirriga ögon.

Tänk om den jag möter tänker precis samma sak. När den ser mig blir jag efter en liten stund Tok-Einar jag med, eller något ännu värre. Nu är Tok-Einar min största fiende och skräck, men kanske Mårten-Slem eller Asta-Äckelpotta är rollen jag får som nattvandrare.

Nu har vi 2 sätt att lösa detta. Antingen får alla ha på sig reflexer på sig, där information om en själv lyser ut. Som t.ex. "Jag är inte farlig" eller "Ej Tok-Einar".

Eller så får man helt enkelt försöka inse att det kan bara finnas EN Tok-Einar (om han nu ens finns). Och chansen att man skulle stöta på honom är ytterst liten! Det är mycket troligare att du träffar på en trevlig pensionär med ledbesvär. Och dem brukar inte vara så farliga.  Därför ska du inte vara så rädd i onödan.

Sen ska man ju alltid vara försiktig. Och skulle ni träffa på någon som faktiskt ÄR FARLIG så bör ni ha en reflex med texten "Jag är Tok-Einar" på. Tro mig ingen vågar ge sig på dig då.


i alla fall inte jag.





_LIZA

Stressigt värre

Jag är så dålig på att blogga... efter allt spektakel denna helg kommer jag komma tillbaka. Det är tur att man har andra aktiva bloggare med sig!
_FANNIE


Guldkorn

Denna eftermiddag var en perfekt eftermiddag om ni frågar mig. Med tanke på Klaras reaktion när jag berättade varför låter det väl inte vidare sensationellt i andras öron. 


Allt började med att jag, My och Sofie åkte hem till Tilda och fikade efter skolan. Blev en hel det skratt där vid köksbordet med utsikt över västerbron, globen, slussen och riksdagshuset (?). Kom även in på det här med att stockholmare för det mesta är så hemskt dryga. Ni vet alla normer om att man inte ska sätta sig bredvid någon man inte känner utan snett emot om det finns möjlighet till det. Och sen det här att alla bara sköter sig själva utan att ens alltid kasta en blick på alla hundra människor som går förbi en varje dag. Ha ett mål, följ det och stanna för allt i världen inte upp och betrakta din omgivning och se människorna bakom alla dessa skal!

Jag brukar tycka det är ganska kul att trotsa allt det här.
Att visst sätta mig bredvid någon trots att det finns gott om plats någon annanstans.
Att kolla folk i ögonen och le mot dem.Att gå runt och mima med stooora läpprörelser till låten som spelas i mina hörlurar.
Eller bara spatsera runt på stan och le ett såntdär tandkrämsleénde som man helst ska försöka hålla inne om man är själv. 


För visst är det underbart när alla dom här trista normerna bryts och man helt plötsligt känner samhörighet med helt främmande personer. Till exempel när något så konstigt eller roligt händer att man och främlingen snett emot inte kan hålla sig för skratt så att man helt plötsligt sitter och skrattar åt samma sak, tillsammans. Eller som den gången när jag höll på att slita av mig håret sittandes på en proppfull buss med ett skrikande barn som ville komma till sin mamma några meter längre bak. Efter ett tag frågade någon om alla inte kunde maka på sig lite så att barnet kunde få komma till sin mamma. Det gjorde dom och två sekunder senare satt halva bussen och pratade om barn och sånt med den främmande personen de satt eller stod bredvid. Sånt är härligt. 

Tillbaka till idag. Tilda bor ju precis vid Västerbron, vilken jag endast gått över en gång vad jag kan minnas. Idag kände jag otroligt mycket för att gå över bron, och lyssna på, just det, Västerbron. Sagt och gjort. Tänk att Markus kanske gått på exakt samma ställe som jag när han spelade in videon till den låten.. Okej, jag är ett freak.

Detta gjorde mig på enormt bra humör, och det höll i sig in på Södra station där jag väntade på tåget med Markusevangeliet i lurarna. Ser att mannen framför sig har en City i sin stora kasse. Och gud vad ögonen på snubben på förstasidan ser bekanta ut… Markus! Jag som dagen innan undrat om det inte skulle stå något om honom snart med tanke på dom nya skivorna. Måste ha tag i en City tänkte jag! 

Inne på tåget var det smockat så jag satte mig på den där kanten som vissa av sätena står på i dom nya pendeltågen. Letar självklart febrilt efter en övergiven City någonstans på golvet men icke.. I Årstaberg kliver en herre med både en Metro och en City i handen på. Han går förbi mig ett flertal gånger medan han snackar med någon som han uppenbarligen letar efter i telefonen. Efter att ha gett upp letandet sätter han sig på kanten mittemot mig. Observera att det är första gången jag sett någon jag inte känner sitta på den kanten!


Jag tar självklart tillfället i akt och frågar om han är klar med sin City.. Men icke, han skulle precis lösa korsordet. Men han erbjuder mig sin Metro istället men det var ju ingen Markus i den så jag tackade nej, varpå killen som sitter på sätet bakom mig (och uppenbarligen missat att jag inte ville ha en Metro) frågar om jag vill ha hans Metro. Det hela blev fulländat då en tjej ett par meter bort också satte sig på kanten. Yeey, jag hade skapade en trend! 


Ganska konstigt egentligen att såna små saker kan göra en så glad. Men bra härligt är det! Med Markus i lurarna och trevliga främlingar runtomkring en blir hela livet ett disco.

_Johanna 


onödigt

Vissa saker känns så onödiga.

Som att gå på franska lektioner där man kör bingo och "rita-gissa-spring".

Som det här inlägget.

_KLARA

Bajsspår

Sitter och har lite roligt för mig själv.

Vi har en massa prover från vår dag-i-naturen. Vi ska undersöka och identifiera dem på Naturkunskapen.

Jag ska identifiera bajskluttarna vi hittade. Googlar lite. "Bajs", "Bajsspår", "Bajsleksikon". HAHHAHAHHA.

Roliga resultat, ja.

_KLARA

Hösten blir mysig, bara man gör den mysig

Är i skolan en timme och en kvart för tidigt. Sitter i fönstret (ni vet det där man kan se ner på hornsgatan och fundera över vad myr-människorna där nere tänker på). Dricker det underbara chai-teet och lyssnar på Frida Hyvönen.

Jag vet inte om det är något som alla gör, men jag njuter otroligt mycket av såna här stunder. Att bara vara, iakta och lyssna på vacker musik. Även om det är regnhöst ute. Jag säger som Matilda: bara man gör det rätt, blir hösten mysig.

Så, jag har en liten uppmaning. Gå ut en liten stund, med lite förlite kläder. Gå in, sätt på Frida Hyvönen (eller någon annan fin musik ni tycker om), gör varm choklad (gärna med kanel och kardemumma i) kryp in i en miljon filtar och bara va.

Det är i alla fall vad jag ska göra efter skolan.

_KLARA

klippeliklipp

Imorgon händer det! Imorgon då smäller det!
Då kommer det mest av mitt lilla fluff att försvinna och jag kommer att turn in to a "kortfluffis". Men är inte de minsta orolig över det, utan jag tror att det kommer att se bra ut, och om inte..jaa, det tar vi då.
Men jag tror nog att det är fysiskt omöjligt att bli missnöjd när man klipper sig hos hårgänget!
Men jag lägger upp bilder imorgon på den nya frissan. Sleep tight BITCHES!


Guds gåva till mänskligheten

Jag är ju ett troget Markus Krunegård-fan. Tvivlar på att någon kan ha missat det. Var i vilket fall fett pepp på o gå till Bengans när han släpper sina nya skivor den 14/10 (nästa vecka!!!!!) När Fannie var här nyss skulle vi kolla upp vilken tid det var, och fick se att skivorna skulle släppas på Bengans i GÖTEBORG.

Det var som att himlen rasade ner i skallen på mig! Herre min skapare var upprörd och ledsen och arg och chockad jag blev. Skulle jag helt plötsligt inte på träfa min största idol i hela stora världen??
Som tur var sansade vi oss en smula för att kolla om han faktiskt inte skulle signera skivor i Stockholm också, och det skulle han! Dock den 15/10, en dag senare. men den som väntar på nåt gott..

Efter det satte vi på Laakso (vars låtar faktiskt också är skrivna av Markus) på högsta volym och sitt-dansade som ena rena idioter. Det är livet!

15 är mitt lyckotal. från och med nu.

_Johanna


Skåneland har ätit upp min kompis!


Wilson, o Wilson.
Varför skola du bo så oändligt långt borta?
Varför skola du vara så underbar att man saknar dig när du ej är här?
Vilken tur att det bara är 21 dagar tills vi skola mötas igen!
Wilson, min Wilson.

_Johanna

Tristessens konsekvenser

Är det någon mer än jag som gör massa konstiga ljud och grimarser när jag är hemma själv och har tråkigt? Kan sitta och låta som en arg sjöko  i flera minuter innan jag upptäcker vad det är jag håller på med.. tur att Fannie kommer och räddar mig snart.

_Johanna


student på riktigt

Jag har fått mitt CSN-kort. Och jag är helt galen. Är konstant inne på csn-kortet.se och kollar erbjudanden.

Jag blir jättesugen på att köpa en Mac, shoppa på CDON eller starta en prenumeration på Elle. Och redan på torsdag ska jag på billig studentbio. Fan. Studentrabatten kommer ruinera mig.

Gotland pictures


Sköna Bea-the Bitch

Party Party all night long

Ledarna Johan och Kakan

Snygga gänget

Skalmann

I know u want us

Fisken Amanda!

Blåsiga båtturen

Som sagt, blååsigt

Allt var så himla naajs, och om ni ville se fler bilder får ni kolla mitt album på min facebook.
Jag heter Fannie Hertzberg. Tjoomors!

_FANNIE


Bara rullar fram

Snart kan jag anklaga Globala för ofrämjande av elevhälsa. Deras mat är alldeles för förbaskat god ibland! Tillexempel idag, tandooriris och grönsaksgryta och så nybakat olivbröd och salladsbord på det. Herremingud.

Det är vid såna tillfällen man tar en portion till fast man egentligen är alldeles tillräckligt mätt. Problematiken ligger väl främst i att det händer var och varannan dag här. Det borde vara lag på att hålla "lär-dig-att-kontrollera-ditt-ätande" kurser om man ska servera så god skolmat....

_JOHANNA


SVERGIES ELEVRÅD SVEA!!!!

Har haft en fantastisk helg i Gotland med 130 sköna people från hela Sverige! Men på något sätt vart det så att jag umgicks mest med norrlänningar, vilket gjorde att jag började prata norrländska.. Så ja, min stockholmska har rent sagt försvunnit. Får se när den vill komma tillbaka..
Men tills dess så ska jag visa lite bilder som jag tagit under helgens spektakel. Kan ju breskriva med tre ord vad som hänt under helgen: Träffat en massa sköna människor, blivit dagens babe( ska lägg upp den sköna texten Jacob skrev om mig) och lärt mig norrländska. Tjomors!

_FANNIE

Förlåt kanelbullen

Igår var det kanelbullens dag som dom flesta av er antagligen vet. Tycker dock inte att det fick alls lika mycket uppmärksamhet som det fick förra året. Himla skönt faktiskt, eftersom att hela grejen med att ge ett fikabröd(?) en egen dag. Dock är det ganska mysigt, och det är ju aldrig fel. Nygräddade kanelbullar med ett stort glas kall mjölk. mmmm..

Det jag skulle komma till var att jag glömde baka kanelbullar igår, så jag tänkte att jag kan göra det i veckan istället. Men att baka kanelbullar alldeles ensam är inge kul alls, så vem vill baka kanelbullar med mig? :D

Bad sound kills good music

Och bra ljud gör att dålig musik låter bra.

Jag fick en ny cd-förstärkare på min födelsedag. Jag hade redan ett par GRYMMA högtalare men min cd var helt fucked up. Så fick jag den här nya fina saken. Och ljudet! Ljudet alltså! Det är som om man har ställt in skärpan på objektivet. Allt blir mycket skarpare och klarare. Och bättre.

I fredags låg jag och Johanna på min säng och väntade på Isbäll. Vi lyssnade på pearl med Björk. Den består ju nästan bara av andetag. Det var ganska läskigt faktiskt. Det kändes som om den som andades var i rummet. Jag fick massa bilder av nedsvultna barn med tomma ögon som ville ta min själ eller något. Snacka om att bra ljud kan få en att känna saker.




_KLARA

Härliga grannar, O mystiska grannar!

Jag bor i ett ganska stort hussom är omringat av ca  4 andra ganska stora hus.
Jag har då ganska många grannar.
Jag tror att allt som allt blir det ungefär 13 personer + några katter och hundar.
 Jag vet namnet på kanske 4 utav dem.
Längre ner på min gata vet jag inte ens vilka som lever. 

 I amerikanska filmer hälsar alltid grannarna på varandra, de bjuder hem varandra och lånar varandras skitstora gräsklippare. 

 Jag kanske har hälsat på någon ibland men aldrig har vi bjudit hem dem till oss.
Tänk 30 meter ifrån där jag sover varje natt sover kanske en gammal tant.
Vi vet inte vem den andra är men under ca 10 år har vi sovit 30 meter ifrån varandra.
Vi kanske drömmer om samma saker. Kanske har samma namn.
Hade vi varit i en Amerikansk film hade jag (jag säger som Fannie) Lättplätt lånat ut min skitstora gräsklippare till henne.

AHA! vet ni vad jag ser just nu? Mina grannar gräver på sin tomt.
Hade jag varit en amerikansk stark man hade jag gett dem ett handtag. Men nu sitter jag ju här och kan istället fantisera om vad de gör. Mycket mysigare.
De kanske ska odla några lökar som ska bli ett botemedel emot den hemska sjukdommen rynkor.
 Kanske sem ska ge löken till den mystiska grann-tanten som jag inte vet om att jag kanske har.
Eller så har de dödat henne när hon försökte sno deras anti-rynk-lökar.
 Och nu begraver de henne på sin tomt. I så fall är mina grannar ganska dumma.
Jag kan ju se ALLT härifrån.
Jag menar när som helst kan ju jag få för mig att skriva om mina mystiska grannar.
Då får ju alla reda på att de har dödat mina kanske-grannar.

Man kanske skulle ta och lära känna sina grannar.
Fast de är ju så mycket mysigare att bara sitta och fantisera. Jag är ju faktiskt inte i en amerikansk film så varför inte??


_LIZA


Med risk för att låta... hm, konstig

Viss musik påverkar en så otrligt mycket. Det känns som om den talar till mig. Som om den säger något. Något vackert. Om livet. Om allt. Bortom alla ideal. All press alla krav på hur man ska vara. Och jag förstår inte. Men det gör inget. Inte så länge jag får vara med. Får höra musiken.




_KLARA

det här är höst

Vakna upp. Inse att man fryser. Ta på sig strumpor. Väcka Johanna och Isbäll. Äta frukost med massa te. Te, Harry Potter, te. Måla naglarna. Mio min Mio. Te. Cyka i spöregn, bli dygnsur. Göra varm choklad. Läsa Söndagsdelen. Blogga. Lyssna på underbar musik.

_KLARA


urg

Idag har vi bakat muffins och ätit muffins och kollat på fucking åmål hoho.

_JOHANNA OCH klara

redhead?

Jag funderar starkt på att tona mitt hår med en knallröd hårfärg, vilket i bästa fall skulle resultera i mörkrött eftersom att mitt hår är så mörkt. MEN o andra sidan känns det onödigt att lägga pengar på färg om det knappt blir någon skillnad.. Hrm, vad tycker ni?

har inga bilder just nu, men mitt hår är mörkbrunt om om ni inte redan visste det..

_Johanna


RSS 2.0